Obiectivul general al proiectului este in acord cu obiectivul general P.O.S.D.R.U. 2007-2013 de dezvoltare a capitalului uman si crestere a competitivitatii prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru ocuparea pe cont propriu.

Impactul pe termen lung al proiectului este de a facilita ocuparea pe cont propriu a unui numar de 410 persoane prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale si crearea de 82 noi locuri de munca prin infiintarea unui numar de 41 de afaceri durabile in Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia si in Regiunea de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov.

Obiectivele proiectului:

  • promovarea culturii antreprenoriale
  • stimularea initiativelor presoanelor care doresc sa dezvolte o activitate independenta in regiunea de dezvoltare sud-vest Oltenia si Bucuresti-Ilfov
  • finantarea planurilor de afaceri elaborate de absolventii cursurilor si infiintarea de IMM-uri in vederea cresterii ratei de ocupare in mod sustenabil, in acord cu sectoarele economice competitive si cu potential de crestere in zonele vizate
  • cresterea abilitatii persoanelor de a materializa ideile de afaceri

 

uniunea-europeana guvernul-romaniei ministerul-fondurilor-europene posdru instrumente-structurale gov

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 „Investeste in oameni!”
Axa prioritară 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”
Domeniul major de interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”
Titlul proiectului: „Investeste in antreprenoriat, investeste in viitor”
Contract: POSDRU/176/3.1/S/150903